mandag 15. september 2008

Kylling og en latterlig dårlig vits.

Jeg lagde denne retten igår. Den var overraskende enkel å lage, helt ufattelig god, men usedvanlig langdryg. Så her må planleggingsevnen skjerpes grundig. Dette er ikke retten å begynne på når du allerede er sulten. Det er selvsagt ulempen. Fordelen er den fantastiske kraften du får som du kan lage god suppe på. Jeg skal legge inn oppskrift på supper en annen dag. Denne maten heter Chicken Delight fra og med i dag.
Jeg kommer til å merke de vitale ingrediensene, og så kan økonomien og smak avgjøre hva man har oppi i tillegg av de andre ingrediensene. En annen ting å merke seg er at alle mine ingredienser er tatt litt på øyemål, så det er ikke nødvendig å være pinlig nøyaktig.

Chicken Delight
Tilberedningstid : ca 5 min
Steketid: ca 1 time og 5 min
Porsjoner 1

1 Kyllingfilet: ca 16,- (144,-/2 kg)
150 g Smør: ca 4,- (17,-/pk)
1/3 squash: ca 4,- (12,-/stk)
2-3 ss sopp fra boks: <1,- (4,-/boks)
1/2 løk: 2,- (4,-/stk)
Rosmarin:
<1,-
Koriander: <1,-
Salt: <1,-
TOTAL PRIS: ca 25,-

Sett ovnen på 200 grader. Legg den frosne** kyllingfileten på aluminiumsfolie formet som en bolle. Dryss over koriander og rosmarin. Del smøret i terninger og ha oppi aluminiumsbollen. Kutt opp løk og squash og putt oppi. Og ha oppi soppen. Pakk tett sammen og legg aluminiumsklumpen i en ildfast form som settes midt i ovnen. Når det er 20 min igjen av steketiden åpner du pakken og lar den steke åpen resten av tiden.

Hvis du er en karbohydrat-elsker kan du i løpet av steketiden lage deg noe ris, potet eller potetmos til. Hvis ikke kan dette spises alene eller med en brødskive til.

Det er de færreste som ser på kraften og tenker nam. De fins de og, selvsagt, og de trenger ikke skamme seg. Litt flytende fett er bedre enn flytende nitrogen, som jeg alltid sier (hah hah hah). Men for oss andre som liker maten vår uten all kraften er det slett ikke nødvendig å kaste restene. Kraften kan fryses ned og brukes til nam nam god kyllingsuppe. Den skal jeg skrive om en annen dag.



* Det er selvsagt også mulig å bruke vanglig fersk sopp. Jeg bare brukte boksesopp fordi det var det jeg hadde tilgjengelig. Dessuten når det ligger og trekker i kraft i en time smaker det ikke veldig forskjellg.
**Hvis du ikke bruker frossen kyllingfilet kan du beregne ca 15 minutter kortere steketid. Tror jeg.

Ingen kommentarer: