Jeg kommer til å merke de vitale ingrediensene, og så kan økonomien og smak avgjøre hva man har oppi i tillegg av de andre ingrediensene. En annen ting å merke seg er at alle mine ingredienser er tatt litt på øyemål, så det er ikke nødvendig å være pinlig nøyaktig. Alle disse rettene tar ca 5 min å lage og gir ca 1 porsjon.
1/2 kopp lettkokte havregryn: <2,-
1 kopp vann
1/4 eple: ca 1,- (13,-/kg)
2 dryss kanel: <1,-
1 krm salt: <1,-
TOTAL PRIS: Litt mindre enn 5,-
Kutt eplet i små små biter og putt i en gryte. Hell vann over. La det koke opp. (Er du epleallergiker kan det være lurt å la eplebitene koke en stund før du gjør noe mer. Men da må du ha litt mer vann.) Tilsett havregrynene og kanel. Kok til det er mykt (ca 2 min). Rør om mens det koker.
1/2 kopp lettkokte havregryn
1/2 kopp melk: <2,-
1/2 kopp vann
1/4 kopp rosiner: <5,-
1 krm salt: <1,-
TOTAL PRIS: Litt mindre enn 5,-
Hell alt i en gryte, kok opp mens du rører om. Fortsett å røre om mens det koker til havregrynene er myke.
1/2 kopp lettkokte havregryn: <2,-
1/2 kopp vann
2/3 kopp melk: <2,-
TOTAL PRIS: Litt mindre enn 5,-
Rør kanel, kakao og sukker ut i vannet i en gryte mens det koker opp. Når vannet koker heller du oppi melk og havregryn. La det koke til det er mykt og grøtete.
1 kopp vann
1/2 kopp lettkokte havregryn: <2,-
1 krm salt: <1,-
TOTAL PRIS: ca 5,-
Følg proserydren som til Aplåt.
*Ingen er nonensinne i det rike hjørnet som student. Men disse ingrediensene er heldigvis ikke så dyre, så det skulle gå bra fordet.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar