tirsdag 31. mai 2011

Tilbehør hører til

Jeg var i Tunisia for et par år siden og der ble jeg servert denne retten. Eller, rett og rett, alene er den kanskje ikke så veldig mettende, men milde himmel, hvor bra den gjør seg som tilbehør. Den egner seg fint til både kjøtt, fisk og fugl, og jeg kommer helt garantert til å vise til den i fremtiden. Nok snikksnakk, mat nå.

Jeg kommer til å merke de vitale ingrediensene, og så kan økonomien og smak avgjøre hva man har oppi i tillegg av de andre ingrediensene. En annen ting å merke seg er at alle mine ingredienser er tatt litt på øyemål, så det er ikke nødvendig å være pinlig nøyaktig.


Tunisiske Tomater
Tilberedningstid: ca 5 min
Steketid: 15 min
Porsjoner: 1-4 avhengig av hvor mye tilbehør du vil ha

3 tomater, gjerne litt overmodne. (men ikke med mugg på seg)
så mye frisk Bladpersille at når du finhakker den* blir det ca 2-3 ss**
1 fedd hvitløk
3-4 ss olivenolje
3-4 ss annen olje
, som raps, mais, soya, solsikke (hva du måtte ha for hånden)
1 dl vann
salt
pepper
noen hakkede valnøtter ELLER mandler
finhakket løk
bittelitt habanerochili, finhakket

Del tomatene i skiver, litt tynnere enn en fingerbredde og legg i en stekeform***. Bland sammen finhakket bladpersille, hvitløk, løk, chili og nøtter. Strø dette over tomatene.
Dryss på litt salt og pepper.
Hell over olivenoljen og den andre oljen.
Hell over vann.

Stekes midt i forvarmet ovn på 215 grader.

*Her er en fin link om hvordan man finhakker persille. Blir interessant fra 1:12 frem til 4:10 (tørkeprosessen er ikke så viktig for denne retten).
**det er lov å bruke tørket persille også, da
*** det er det samme hvor stor eller liten formen er bare alt får plass, jeg bruker en brødform eller kakeform

Ingen kommentarer: