onsdag 27. juli 2011

Fancy kul bursdagskake til min kjære kjære Martine

Ett av de absolutt aller viktigeste menneskene i mitt liv, min kjære venninne og medblogger Martine har bursdag idag. Som en konsekvens av midlertidig mild teithet befinner hun seg dessverre nå i Kanada (og derfor ikke her hos meg og det er teit), og da kan jeg ikke bake kake til henne i dag. Men jeg kan gi henne oppskriften på kaken jeg hadde tenkt å bake til henne idag. Og da kan hun bake den selv; den er lett, Martine, du får det til. I tillegg får den en kul glasur.

Eplekake, lehm. Denne kaken fikk jeg oppskrift på og tenkte, hmm... hvis jeg endrer her og her har den håp om å smake godt. Og ja. Med de endringene den fikk smaker den nå utsøkt og fortreffelig.

Alle mine ingredienser er tatt litt på øyemål så det er ikke nødvendig å være pinlig nøyaktig. Du vil legge merke til det, når du ser at jeg ikke har skrevet opp antall epler. hehe. Jepp, det har jeg ikke. Men jeg tror det kan være tre. Det er også litt avhengig av hvor store eplene er. Og får du noen epler til overs kan du bruke dem i glasuren. Eller spis dem. Epler er sunt for deg (ja, jeg har endelig vokst fra meg epleallergien min).

Eplekake til Martines Bursdag
tilberedningstid: ca 15 min
steketid: ca 35-40 min


KAKEN
125g smør
125g hvetemel
125g brunt sukker
2 egg
1 ts bakepulver (= 2 strøkne)
EPLER
12 mandler
eller andre nøtter du måtte like, val-, pea-, hassel-, käsja- og paranøtter f.eks
2 ss hvitt sukker til strø
evt. 1/2 ts kanel, om du liker det.

Sett ovnen på 200 grader. Pisk eggene på fohånd i en separat bolle. Hakk mandlene. Smuldre smør, mel og sukker i en bakebolle. Ha eggene, bakepulveret, mandlene og evt kanelen i. Fin klumpfri røre rører du det til. Smør en springform og hell den fine klumpfrie røren i den. Skrell, rens og del eplene i tynne båter som du dekker formen med. Blir det for lite epler syns du? ha oppi fler epler, da vel. Epler til overs? Du trenger epler i glasuren, og du kan spise dem også, eller bruke til gjødsel. Eller til en annen matrett med epler i seg. Ikke vær vrien. Martine har bursdag. Strø hvitt sukker over. Stek kaken midt i ovnen. Når den er klar tar du den ut og velger selv om du vil spise den med en gang som en villmann med is til, eller om du vil vente litt og få nam nam glasur på den.

GLASUREN
25g smør
1/2 eple
1/2 ts sitronsaft
1/2 pk kremost (ca 60g)
2 kopper melis (kanskje mer, kanskje mindre)
1-3 dråper grønn eller rød konditorfarge avhengig av fargen på eplet.


Kjør det skrelte og rensede eplet i en blender med sitronsaften til det er en fin puré. Bland eplepuréen med kremost og melis og smør og konditorfarge. Klæsj det utover kaken. BAM! Epleglasur.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Elsker glasuren!

Skal prøve å få laget kake i kveld! :)

Du er best!

Aina sa...

Ja. Lagde du glasuren før kaken?

Anonym sa...

Nei, men jeg leste oppskriften og visste jeg ville elsket den.